A 1.235 metres d’altitud

L’aigua de Veri brolla espontàniament i es manté durant tot l’any a una temperatura constant de 9 ºC.

Prové del desgel i de les abundants pluges.

L’aigua de Veri es filtra a través de formacions rocoses calcàries. En el procés s’enriqueix lentament amb les sals minerals i els oligoelements propis del subsòl pirinenc, lluny de tota agressió urbana i industrial.

L’aigua de Veri va ser declarada mineromedicinal

el 23 de maig de 1969, per la seva puresa i la seva composició privilegiada. Pel seu baix contingut en sodi, és una aigua recomanada per a dietes pobres en sodi i per a la preparació d’aliments infantils.

Font de VERI 1

Sant Martí de Veri (Osca).

Anàlisi química (mg/l): residu sec, 203; calci, 71,3; sodi, 0,79; magnesi, 1,9; bicarbonats, 198; sulfats, 15,7; clorurs, 1,9.

Font de VERI 5

Castejón de Sos, el Run (Osca).

Anàlisi química (mg/l): residu sec a 180ºC, 119; calci, 32,1; sodi, <0,5; magnesi, 9,2; bicarbonats, 140; sulfats, 3,3; clorurs, 0,6.